Korpset – gjort af det rette stof

Foto: Lars E. Andreasen

Korpset – gjort af det rette stof

af Anne-Li Therese Wallmann


I TV2-serien ‘Korpset’ tilrettelægger fire tidligere elitesoldater et forløb, der presser seriens 30 deltagere til deres yderste grænse for at finde ud af, om de er gjort af det rette stof.

Forløbet er baseret på elitesoldaternes egne erfaringer og tester derfor både deltagernes fysiske og mentale styrke.

En af de fire instruktører er den tidligere jægersoldat Magnus Hansson, der fra 2009 gjorde tjeneste som operativ jægersoldat og deltog i adskillige udsendelser til Afghanistan, indtil han på grund af diagnosticeret PTSD måtte forlade jægerkorpset i 2016.

Fordi Magnus Hansson har tilbragt størstedelen af sin militærkarriere ved Jægerkorpset, var muligheden for at give noget tilbage en af de ting, der tiltalte ham, da han først hørte om tv-programmet og blev tilbudt en rolle som instruktør.

“Jægerkorpset er omgivet af mystik, og det tror jeg afholder nogen fra at søge”

“Det har altid været en udfordring for Jægerkorpset at rekruttere tilstrækkeligt med egnede jægeraspiranter. Jægerkorpset er omgivet af mystik, og det tror jeg afholder nogen fra at søge. Jeg har fået så meget fra Jægerkorpset – både i form af erfaringer og oplevelser, og jeg så muligheden for at give lidt igen,” fortæller Magnus.

Han husker nemlig tydeligt, hvordan han i sin tid selv fik blod på tanden til at søge ind ved Jægerkorpset. Dengang var det Tv-programmerne Eliten og Jægerne, der spillede en stor rolle i at afmystificere nogle af de forudantagelser, han havde haft om Jægerkorpset.

“Jeg fik et indblik i de fysiske udfordringer, som gav mig mulighed for at træne mig selv målrettet til at søge,” forklarer Magnus og uddyber: “Alt dette gør Korpset på samme måde for kommende håbefulde jægeraspiranter, blot i en moderne og ny indpakning.”

Den første episode af Korpset blev sendt den 4. januar 2017, og i løbet af de følgende seks uger kunne man følge med i, hvordan en gruppe på 30 veltrænede aspiranter stilles overfor et specialdesignet kursus, der over en periode på bare otte dage udsætter dem for prøvelser, der er baseret på de tidligere jægersoldaters egne erfaringer fra udsendelser i Irak og Afghanistan.

I serien forsøger de tidligere elitesoldater at vise, hvad det egentlig kræver at blive en del af de danske elitestyrker, og kun de allerbedste har den nødvendige fysiske og mentale robusthed. Dette bliver tydeligt allerede i løbet af de første par dage, hvor der bliver skåret voldsomt ned på feltet.

I sit nye foredrag Gennem Nåleøjet beskriver Magnus, hvordan han selv forberedte sig fysisk og mentalt på Jægerkorpsets optagelsesprøve. Dette foredrag og foredraget Altid Fremad har premiere i februar 2018. Altid Fremad handler om, hvordan Magnus efter fire udsendelser i Afghanistan og en række nærdødsoplevelser gennemlever en dyster periode får diagnosen PTSD, men formår at bygge sig selv op på ny.

Og netop menneskets evne og lyst til at udvikle sig både fysisk og mentalt har altid fascineret Magnus. Derfor er Tv-programmet Korpset designet til at presse deltagerne ud i de yderste kroge af deres sind, hvor de aldrig troede, de ville komme.

“det først er, når man har været helt derude, at vi for alvor begynder at kende os selv”

“Jeg har altid været af den overbevisning, at det først er, når man har været helt derude, at vi for alvor begynder at kende os selv og dermed i sandheden åbner døren for menneskelig udvikling. Den mulighed giver vi deltagerne i Korpset,” fortæller Magnus Hansson som svar på spørgsmålet om, hvorfor han sagde ja til at medvirke som instruktør i programmet, og hvorfor han fortsætter som instruktør i seriens anden sæson, der har premiere i januar 2018.

Udover rollen som instruktør i Korpset afholder Magnus Hansson workshops i personlig udvikling og teambuilding. Med udgangspunkt i egne erfaringer og den PTSD-diagnose, der betød, at han i 2016 måtte forlade Jægerkorpset, tilbyder Magnus også særlige workshops for PTSD-, angst- og depressionsramte.

I februar 2018 udkommer Magnus Hanssons selvbiografi “Altid Fremad – En Jægersoldats Kamp”, ligesom hans to nye foredrag Altid Fremad! og Gennem Nåleøjet også har premiere i starten af det nye år.